У рамках держпроекту Smart Ticket єдиний е-квиток почав діяти у десяти муніципальних автобусах. У планах — масштабувати проект на весь громадський транспорт Маріуполя. Переваги нового сервісу оцінили міністр інфраструктури Владислав Криклій та міський голова Вадим Бойченко.

Новий сервіс буде інтегровано в систему єдиного електронного квитка країни. Тобто його дія поширюватиметься на всі міста та різні види транспорту. Квиток уже можна використовувати на залізниці. Цьогоріч до проекту долучається й перша авіакомпанія. При цьому розрахуватися за проїзд можна будь-якими безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу.

За словами Владислава Криклія, інновація є також кроком щодо виведення транспорту з тіньової економіки та надання можливості пасажирам пільгових категорій безплатно їздити в автобусах і тролейбусах.

Очільник міста Вадим Бойченко зауважив, що за шість років Маріуполю вдалося сформувати нову транспортну модель, повністю оновити автобусний, трамвайний і тролейбусний парки. Завдяки цьому понад 80% перевезень тепер здійснюються муніципальним транспортом.