Днями керівник Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ Микита Потураєв зустрівся з Директором Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Маттео Мекаччі в рамках його візиту в Україну.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання щодо розвитку демократичних інституцій в регіоні ОБСЄ, співробітництва України з БДІПЛ, покращення виборчого законодавства України та адміністрування виборчого процесу, безпекової ситуації на сході України та в Криму, зокрема мілітаризації півострова, а також порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополь РФ та тимчасовою окупаційною адміністрацією.

Керівник української парламентської делегації в ОБСЄ М. Потураєв наголосив, що Україна повністю підтримує мандат БДІПЛ як ав-тономного інституту ОБСЄ, створеного для надання допомоги державам-учасницям у виконанні їх зобов’язань у людському вимірі ОБСЄ, та українська парламентська делегація й надалі братиме активну участь у місіях зі спостереження за виборами як важливому на-прямі діяльності ОБСЄ у сфері демократії, прав людини та верховенства права.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.