Громадськість та активісти політичних партій підтримали пропозицію «звільнити всіх політв’язнів і припинити репресії щодо учасників київського Євромайдану і євромайданів країни», а також вимогу до Президента України не підписувати угоду з Митним союзом.

Під час мітингу, де зібралося близько сотні осіб, лунала і критика на адресу місцевої влади. «Ми заявляємо про те, що стаємо в жорстку опозицію до тих чиновників, які відмовляються виконувати Конституцію України та чинне законодавство на території Донецької області», — йдеться у прийнятому зверненні. Яких саме чиновників мали на увазі, невідомо.

Активісти зажадали також від місцевої влади «пріоритетного розподілу бюджетних коштів з урахуванням загальнодержавних і регіональних програм» — зокрема, на охорону здоров’я, освіту, фізкультуру і спорт. «Як свідчить практика, ці напрями фінансуються за залишковим принципом», — зазначили учасники акції. Вони наполягають на погодженні проектів бюджетів із територіальними громадами міст, районів, селищ і сіл, на проведенні громадських слухань з цього приводу.

 

Донецьк.

Фото автора.

15 грудня 2013 р. Донецьк.