У Івано-Франківську подружжя пенсіонерів пожертвувало десять тисяч гривень на потреби Євромайдану в Києві.
89-річний Михайло Дмитрович Кравчук у минулому працював верстатником на заводі, пізніше годинникарем та ювеліром. 25 лютого дідусь святкуватиме чергову поважну дату. Його дружина — Мирослава Михайлівна, хоча на сім років молодша, але нині, на жаль, прикута до ліжка. За фахом вона — швачка. Люди в місяць витрачають на ліки від восьмисот до тисячі гривень, проте не пожалкували коштів, які роками відкладали, на підтримку позитивних змін у країні.
Таким вчинком літнє франківське подружжя вирішило заохотити інших людей не шкодувати грошей чи іншої допомоги для мітингувальників у столиці. Дідусь зізнався, що дуже хоче з дружиною дожити до того часу, коли Україна нарешті стане «щасливою країною щасливих людей».
За словами члена штабу національного спротиву Дмитра Чуйка, цих коштів вистачить, аби відправити до Києва двоповерховий автобус, а це понад 70 осіб.
Звістка про такий добродійний вчинок облетіла усе місто, й місцева молодь у свою чергу започаткувала збір коштів, аби повернути двом пенсіонерам гроші, які ті відкладали довший час. «Їхній вчинок гідний поваги, але в наших силах віддячити їм», — закликають місцеві користувачі соцмереж.
Найбільшу суму на івано-франківському Євромайдані зібрали 11 грудня — 137 тисяч гривень.
 
Івано-Франківська область.