На Європейській площі ухвалили резолюцію, в якій висловили підтримку Віктору Януковичу і уряду

Минулої суботи за ініціативою Партії регіонів на столичній Європейській площі десятки тисяч осіб з усіх регіонів України взяли участь у мітингу «Збережемо Україну!». Відкрив мітинг голова Партії регіонів, Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Він, зокрема, акцентував увагу на необхідності об’єднання зусиль усіх українців для того, щоб єдиним фронтом виступати в переговорах і з Росією, і з Євросоюзом заради національних інтересів. «Ми робимо все в інтересах всієї країни. А вони (опоненти. — Ред.) нас розділяють, будують барикади. Хіба нам потрібні барикади? Нам потрібні лікарні, школи, сучасні дороги і ми це все робимо», — заявив прем’єр.

Він також додав, що «будь-які спірні, найскладніші питання потрібно вирішувати за столом переговорів». Перед учасниками акції також виступив голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. На його думку, побудувати сильну державу українці можуть лише самостійно, власною працею без чиєїсь допомоги. «Ніхто ні зі сходу, ні з заходу не допоможе нам», — сказав політик.

Перед присутніми також виступили народні депутати, представники громадських організацій і трудових колективів. Вони висловилися категорично проти захоплення державних установ, блокування доріг і руху транспорту. На їхню думку, країна не може дозволити собі нескінченно мітингувати на майданах — заводи і підприємства повинні працювати! Після закінчення мітингу його учасники ухвалили резолюцію, в якій висловили підтримку всенародно обраному Президенту України Віктору Януковичу, уряду в їх зусиллях стабілізувати ситуацію в Україні, повернути мир і спокій в українські сім’ї.

А минулої неділі у столичному Маріїнському парку тривала акція-мітинг Партії регіонів «Європі — так! Безладу — ні!». Головне гасло всіх виступаючих — підтримати курс Президента, зберегти мир і злагоду в суспільстві, не допустити розколу країни.

Перед присутніми, як повідомила прес-служба ПР, виступили народні депутати України, члени парламентської фракції Партії регіонів.

 

Учасники мітингу налаштовані продовжувати акцію доти, доки не стабілізується ситуація в країні.

 

15 грудня 2013 р. Київ. 

Мітинг у Маріїнському парку.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.