За даними МОЗ, у помаранчевій зоні залишається лише Донецька область. У регіоні перевищено відсоток від епідпорогу — 101,5%. Водночас, шість регіонів відповідають зеленій зоні: Київ, Вінницька, Закарпатська, Київська, Миколаївська і Полтавська області.

З початку кампанії антиковідної імунопрофілактики зроблено мільйон щеплень. Залишилося вакцинувати ще мінімум 23 мільйони українців. Про це повідомив новозатверджений міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає «РБК-Україна».

За його словами, перші два тижні процес імунізації відбувався повільно. Позначку в мільйон вакцинованих вдалося подолати за три місяці. Ляшко ще раз анонсував відкриття центрів вакцинації. «Ці центри базуватимуться на декількох можливих майданчиках, наприклад, спортивних центрах, великих лікарнях, школах», — повідомив міністр.

Він запевнив, що буде забезпечено доступ великої кількості населення до вакцинації одночасно.

Раніше МОЗ заявляло про п’ять мільйонів українців, яких збирається прищепити від коронавірусу протягом літа. Для цього необхідно прищеплювати по сто тисяч людей на день. За попередню добу проведено 17943 щеплення.