Однією із тем заходу, приуроченого до Міжнародного дня захисту дітей, було материнство. Саме на цій панелі виступив очільник парламенту.

«Усе, що ми не робимо, ми робимо для дітей, — сказав він. — Говорю не лише про своїх двох хлопців, а про всіх дітей нашої держави». І ті, хто захищає нас нині на фронті, і ті, хто бореться за нас у лікарнях (а останнім часом втрати від COVID-19 набагато більші, аніж на війні), і ті, хто щодня в садочках і школах навчає, і ті, хто працює на підприємствах, займається бізнесом, сплачує податки, — усі разом вони дають змогу нашим дітям розвиватися, наголосив глава парламенту. Долучив до цього переліку й політиків, а заодно висловив сподівання, що у Верховній Раді, перед тим як тиснути на ту чи іншу кнопку, народні депутати думають про дітей. «Упевнений, будь-яка людина розуміє: майбутнє нашої держави починається з майбутнього наших дітей і з того, що ми для них зробимо, щоб вони залишилися тут, — зауважив Д. Разумков. — Нехай вони їдуть, щоб побачити світ, але своє майбутнє нехай планують на Батьківщині. Саме так ми зможемо побудувати сильну, успішну, заможну країну».

Відповідаючи на запитання про роль мами в своєму житті, Д. Разумков пожартував: «Мама дає урок не тільки по життю, а й щодня може дати урок, по-різному буває». Але потім додав: «Мама є дуже потужним драйвером у моєму житті. Навіть не казатиму про те, що вона є народною артисткою України, а це велике досягнення — хто знає цю професію, підтвердить. Мені приємно, що вона цього досягла винятково завдяки своїм здібностям і своєму таланту, терпінню, натхненню і багатьом іншим речам, які їй притаманні». Глава парламенту зауважив: так вийшло, що його тато займався політикою, а мама працювала у театрі. «Я вже неодноразово казав, що між політикою та акторською майстерністю дуже багато спільного, — резюмував він. — Але в театрі все більш чисто. Тому хотілося б, щоб у цьому плані в політиці стало теж більш чисто та прозоро, якісно і відверто, як це відбувається на сцені, а не лише за лаштунками».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут