Захід організували фермерські й аграрні асоціації та профспілки, громадські організації за підтримки команди «Батьківщини» та її лідера Юлії Тимошенко.

«Попереду важкі процедурні рішення, які треба виконати для самого проведення референдуму. Але, сподіваюсь, ці випробування активні люди пройдуть. Політики повинні чути людей. Тільки активний діалог з людьми дає політичній силі право діяти», — зазначила на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Під час виступу лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко нагадала: з 1 липня набуває чинності закон, ухвалений Верховною Радою за поданням Президента, яким передбачено розпродаж української землі. Вона наголосила, що українці мають боротися за своє право розвивати сімейне фермерство та правильний аграрний уклад, адже це шлях до економічного розвитку країни.

Лідер «Батьківщини» закликала українців піднятися на мирну боротьбу, яка називається референдум, і вибороти щасливе майбутнє для себе і всіх прийдешніх поколінь.

Українці, і тільки українці вирішуватимуть долю нашої землі, зазначив народний депутат Валентин Наливайченко і додав, що не треба віддавати її за копійки іноземним корпораціям, а плекати для своїх дітей і внуків.

Народний депутат Андрій Павловський поділився, що на зборах члени ініціативної групи одностайно підтримали формулювання питання майбутнього референдуму, яке звучатиме так: «Чи підтримуєте ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна?».

Ініціативна група «земельного» референдуму становить 11 000 осіб. Невдовзі розпочнеться збір трьох мільйонів підписів.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.