В Україні кількість смертельних випадків від COVID-19 зменшилася більш як удвічі. Про це йдеться в прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на період 26 травня — 8 червня, підготовленому Національною академією наук України.

Як зазначено в прогнозі, «середня кількість нових виявлень зменшилася до 3 767 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 174 смерті на день у середньому за останній тиждень. Згідно із прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків становить 3 442 протягом тижня 26 травня — 1 червня й 2 914 — протягом тижня 2—8 червня».

Спостережувана летальність за останні 3—4 тижні попередньо становила 2,9 відсотка з піковим значенням понад 3 відсотки протягом тривалих травневих вихідних. А от частка хворих дітей серед усіх виявлених хворих зросла з 4 відсотків до 6,5 відсотка, а госпіталізацій — з 2 відсотків до 3,7 відсотка, що вказує на зростання залучення дітей в епідемічний процес.

Учора до Києва прибула перша партія вакцини Pfizer, закупленої за кошти державного бюджету. Літак з імунопрепаратом прибув до міжнародного аеропорту «Київ». Тепер вакцина має пройти розмитнення, після чого її відправлять на склад, а вже звідти розвезуть по регіонах країни. Раніше до України по лінії COVAX доправили 122 тисячі доз вакцин Pfizer.