Раніше ця громадська організація вже передавала для пацієнтів відділення гемодіалізу дев’ять пачок препарату для підвищення рівня гемоглобіну в крові. Після цього Миколаївська обласна клінічна лікарня закупила ще тисячу штук.

Нині до відділення гемодіалізу передали десять пачок препарату «Суфер» українського виробника, який придбали по собівартості — одна упаковка коштує 960 гривень. Представник фармацевтичної корпорації Євген Гнідий зазначив, що до них звертаються волонтерська організація та завідувач відділення гемодіалізу, якщо потрібна якась допомога.

«Я знаю, що всі кошти, які я перераховую, стовідсотково підуть на препарати, яких потребують люди, — каже волонтерка з Іспанії Юлія Аніскіна, яка не вперше перераховує гроші на ліки. — На жаль, держава не може забезпечити необхідну кількість цих препаратів».

Організаційними питаннями із закупівлі та передачі ліків займалися волонтерки громадської організації Олена Запорожченко та Ксенія Щіголь. Жінки давно співпрацюють з відділенням гемодіалізу. Активісти сподіваються, що найближчим часом керівництво лікарні закупить ліки в необхідному обсязі, щоб зусилля волонтерів не були марними.