Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги» (№ 3573).

Документ підвищує розмір державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років, інвалідність яких пов’язана з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я від вибухонебезпечних предметів, з урахуванням усіх надбавок, підвищень та інших доплат, на 50 відсотків розміру державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років.

Зв’язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я від вибухонебезпечних предметів, отриманим дитиною з інвалідністю до 18 років, встановлюється лікарсько-консультативними комісіями закладів охорони здоров’я. Прикінцевими положеннями встановлено, що документ набуває чинності з 1 липня 2021 року. Закон передано на підпис Президенту України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.