Ця масштабна подія органічно поєднує історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові. Сценою для виконавців стають історичні пам’ятки міста, а їх архітектура — оригінальними декораціями.

У програмі променаду найкращі зразки світової музики. Звучатимуть також твори на слова Лесі Українки. Вперше з XVII століття буде виконано твір «Луцький градуал», ревіталізацію якого здійснив композитор Віктор Тиможинський.

До проведення заходу залучені лише луцькі виконавці та колективи. Адже одним з основних його завдань є презентація творчого потенціалу людей, які живуть в обласному центрі.

У суботу концертним майданчиком стануть залишки маєтку Габріели Запольської в селі Прилуцькому. А в неділю концерт мандруватиме історичною частиною Луцька. Музика лунатиме в колишній Луцькій тюрмі, на березі річки Стир.

А ще декораціями стануть замок Любарта, вежа князів Чарторийських, подвір’я колишнього Домініканського монастиря. Тож кожен, хто 30 травня завітає в старе місто, о 18-й годині почує, як звучить Луцьк і оживає його архітектура.

Волинська область.