Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуації. Її співробітники супроводжували вантаж.

У ДСНС уточнюють, що це перший рейс, «що доправляє постраждалому населенню Індії 184 кисневі концентратори». Другим рейсом буде передано ще 216 таких апаратів.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про надання гуманітарної допомоги Республіці Індія» через складну епідеміологічну ситуацію з COVID-19 у цій країні. Згодом Кабмін видав розпорядження № 467-р, на підставі якого й було здійснено перший рейс з допомогою, повідомляє прес-служба ДСНС.

Нині Індія залишається лідером за кількістю нових випадків COVID-19. Хоча 30 травня там зафіксувала найнижчу за останній місяць кількість інфікованих — 165,5 тисячі нових заражень за добу. Загальна кількість інфікованих коронавірусом в Індії становить нині 27,9 мільйона осіб, померли від початку пандемії 325 972 особи. Індія сьогодні посідає друге місце у світі (після США) за загальною кількістю тих, що заразився коронавірусом, і третє — за кількістю смертей внаслідок пандемії (після США та Бразилії).

ЦИТАТА

Президент США Джо Байден заявив, що хоче обговорити на майбутній зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним питання порушення прав людини. «Я зустрічаюся з президентом Путіним за кілька тижнів у Женеві і дам зрозуміти, що ми не стоятимемо осторонь і не даватимемо йому зловживати цими правами», — заявив він під час виступу в Делавері, передає агенція Reuters.

Байден також зазначив, що обговорював тему правозахисту і під час нещодавньої розмови з головою КНР Сі Цзіньпіном. Зустріч Путіна і Байдена заплановано в Женеві на 16 червня.