Співголова депутатської групи, голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінте-грації тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець акцентував увагу на головному із них — повернення українців, які перебувають у грецьких в’язницях, додому. 

«У місцях неволі Греції наші громадяни опинилися через шахрайські дії псевдороботодавців, які обіцяли «великі гроші за незначну роботу». Як наслідок — наші співгромадяни отримали величезні строки ув’язнення і не можуть повернутися додому. Наша група буде звертатися до МЗС України та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Ми повинні зробити все можливе, щоб повернути наших моряків додому.

Закликаю всіх із застереженням ставитися до «легких» грошей, особливо якщо для заробітку необхідно їхати за кордон, а документи будуть підписувати «якось потім». Адже у цьому разі йдеться про значно цінніше, ніж гроші, — ваше життя, здоров’я та безпеку», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Дмитро Лубінець.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.