На знімку: під час перебування Президента України Володимира Зеленського на передовій у районі проведення Операції об’єднаних сил.

 

Щоб на власні очі побачити, що відбувається на фронті, детальніше ознайомитися з оперативною обстановкою на передовій та дізнатися про нагальні проблеми військових, В. Зеленський відвідав передній край оборони, де останнім часом відбуваються ворожі обстріли. Українські позиції, на яких побував Президент, розташовані за 700 метрів від противника.

Під час відвідання району проведення ООС глава держави поспілкувався з бійцями, підтримав їх моральний дух та вручив нагороди. «Військові відзначають зменшення кількості пострілів — вона значно знизилась за останні 7—10 днів. Проте є провокації, і, на жаль, бувають бойові втрати. Однак, слава Богу, що зараз гримить грім, а не постріли», — зауважив він.

За словами глави держави, для нього важливо бачити, що українські бійці гарно озброєні та забезпечені всім необхідним, а також розуміти, у чому вони мають потребу.

«Завжди важливим є привезти — і привозимо — технічні та військові речі, які справді необхідні для безпеки хлопців та дівчат», — сказав В. Зеленський.

Глава держави відзначив високий бойовий дух українських військовослужбовців та підтвердив, що обличчя українських захисників завжди випромінюють спокій та героїзм.

«Враження від візиту на передову завжди позитивні — від того, який вигляд мають наші бійці, від поглядів і очей чоловіків і жінок, офіцерів і звичайних солдатів», — сказав Президент, наголосивши, що державні службовці та депутати мають частіше приїжджати на фронт, аби підтримувати українських військових та брати з них приклад для сміливих державницьких кроків.

«Відвідання наших захисників — це завжди для мене честь, — підкреслив Володимир Зеленський. — Я заряджаюся й надихаюся їхнім героїзмом. Тому приїжджаю з радістю, з гордістю».

Під час вручення українським захисникам державних нагород і цінних подарунків Президент сказав: «Вдячний кожному з вас, кожному військовому за те, що захищаєте Україну. Бажаю вам і вашими сім’ям добра, здоров’я, щастя. Повертайтеся живими з боїв».

У солдатській їдальні Володимир Зеленський пообідав разом з військовослужбовцями.

Донецька область.

Фото з сайту president.gov.ua