Наприкінці 2020-го Вінницька облдержадміністрація підписала меморандум з представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» щодо створення в області Центру захисту дітей. Минуло півроку — і такий заклад відчинив двері.

Як повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, область стала першою в державі, де створили спеціалізований центр Барнахус, що в перекладі означає Дім дитини. У ньому проводитимуть роботу з дітьми, які постраждали від насильства чи стали очевидцями такого жахливого явища. Відбуватиметься вона в умовах та середовищі, дружніх до дитини. Керівник регіону нагадав декілька страшних фактів, що мали місце на території області.

«Насильство щодо дітей ніколи не можна виправдати, так само, як його ігнорувати», — наголосила заступниця голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Лора Білл.

Міністр юстиції Олександр Банчук переконаний, що модель Барнахус стане ще однією формою захисту прав неповнолітніх громадян, а від успіху вінничан залежить, наскільки вона буде поширена в інших регіонах.