Учора з самого ранку тисячні колони прихильників Партії регіонів у супроводі правоохоронців прямували з боку метро «Арсенальна» до столичного Маріїнського парку. Близько двадцяти тисяч мітингувальників, переважно зі східних областей України, приїхали до Києва, щоб, за їхніми словами, підтримати Президента Віктора Януковича і чинну владу.

Недалеко від Верховної Ради вже на традиційному майданчику біля парку активісти закликали припинити безлад у країні і розвивати тісну економічну співпрацю і з Європою, і з Росією. Крім того, прихильники курсу Президента заявляли, що вони виступають проти державного перевороту і за збереження миру в країні. Вони також вимагали захисту національних економічних інтересів, дотримання норм Конституції, підтримки правопорядку і засудження всіх форм політичного екстремізму та насильства.

Традиційно в мітингу взяли участь народні депутати від Партії регіонів.

Політики повинні зробити подарунок народу України і покласти під новорічну ялинку мир, стабільність та спокій, заявив народний депутат, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, виступаючи на мітингу. «Так уже історично склалося, що на території нашої країни проживають представники різних національностей, які говорять різними мовами, які сповідують різні релігії, це — носії різних національних культур. Україна — багатолика, але вона одна для всіх нас. І нам разом у ній жити. І підняти її ми можемо, лише об’єднавшись, лише консолідувавши зусилля, ставлячи понад усе інтереси держави й народу. А інтереси народу вимагають проведення масштабної модернізації нашої держави», — зазначив парламентарій.

А народний депутат Віталій Грушевський вважає, що заклики зводити барикади — шлях до анархії та руйнування України. «Люди, стоячи на майданах, бажають тільки одного — важливих економічних змін. Лише ми, весь об’єднаний український народ, самостійно маємо обирати шлях і вирішувати долю України», — резюмував парламентарій.

Сьогодні і завтра на Європейській площі столиці громадські та молодіжні організації, трудові колективи проведуть всеукраїнську акцію на підтримку курсу Президента «Збережемо Україну». Ініціатором акції виступила Партія регіонів.

Учасник мітингу прихильників Партії регіонів робітник Дмитро, Київська область.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.