Так, учора Апеляційний суд прийняв рішення про зміну запобіжного заходу 45-річному чоловікові з Дніпропетровщини, якого було затримано під час масових заворушень першого грудня на вулиці Банковій. Суд врахував позицію прокуратури столиці та змінив підозрюваному запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Чоловіка звільнено з-під варти у залі суду.

Апеляційний суд міста Києва також змінив міру запобіжного заходу ще одному із підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень на вулиці Банковій. Рішенням суду 27-річного киянина звільнено з-під варти та відпущено під домашній арешт.

Крім того, Апеляційний суд міста Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід 26-річному киянину, котрий підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення під час масових заходів на Європейській площі 24 листопада. Підтримавши позицію прокуратури столиці, суд апеляційної інстанції змінив підозрюваному запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Нагадаємо, 24 листопада на Європейській площі мітингувальники перешкоджали державному виконавцю виконати рішення Окружного адміністративного суду про заборону встановлювати намети у центрі столиці.

Напередодні Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід ще одному із підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень на Банковій першого грудня. Суд апеляційної інстанції, врахувавши думку прокурора, ухвалив рішення звільнити з-під арешту 32-річного мешканця м. Буча Київської області під особисте зобов’язання.

Апеляційний суд також змінив запобіжний захід одному з раніше заарештованих чоловіків, які підозрюються у вчиненні хуліганських дій біля Кабінету Міністрів України 24 листопада. Суд врахував позицію прокуратури та ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу 27-річному уродженцю Львівської області з тримання під вартою на домашній арешт.

Прес-служба прокуратури міста Києва.