Центральна виборча комісія Вірменії у понеділок завершила підрахунок голосів і підбила підсумки позачергових виборів до Національних Зборів 8-го скликання, що відбулися минулої неділі. Переконливу перемогу здобула партія виконувача обов’язків прем’єр-міністра Нікола Пашиняна «Громадянський договір», здобувши 53,92% голосів.

І хоча місцеві експерти звертають увагу на те, що найменше прихильників партія має в столиці, однак і тут перемога — 41%. Такий результат дав підставу Пашиняну написати на своїй сторінці у Фейсбуці: «У новому парламенті партія «Громадянський договір» матиме конституційну більшість і сформує уряд».

На другому місці опинився Альянс «Вірменія» на чолі з колишнім президентом країни Робертом Кочаряном — 21,04% голосів; блок «Честь маю», який вважають політсилою екс-президента Вірменії Сержа Сарґсяна, набрав 5,23%; партія «Процвітаюча Вірменія» — 3,96%

Щойно стали відомі попередні результати, Нікол Пашинян оголосив про завершення політичної кризи в країні, яка загострилася після укладання мирних угод з Азербайджаном. Пашинян визнав, що під час передвиборної кампанії звучала агресивна риторика, але закликав «учасників політичного і суспільного процесу у Вірменії в нових умовах розпочати з простого кроку — покласти край чварам», інформують «Новости Армении».

Нікол Пашинян також повідомив, що вже цього тижня розпочнуться політичні консультації з усіма силами, які налаштовані на діалог.