Меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України було підписано 21 червня в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER. З британської сторони підпис під меморандумом поставив міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін, з української — заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

Як повідомило Міноборони, Меморандум передбачає спільне проектування і будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, а також будівництво двох баз ВМС України. Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством задля зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях.

Під час церемонії підписання були присутні секретар РНБО України Олексій Данілов, перший морський лорд Великої Британії адмірал Тоні Радакін та Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. Учасники церемонії також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських та американських військових на борту корабля.

Есмінець HMS DEFENDER прибув до Одеси минулої п’ятниці і став другим кораблем Королівського флоту, що відвідав Одесу протягом останніх кількох тижнів.