На знімку (на передньому плані): командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Він поспілкувався з військовослужбовцями та вручив нагороди особовому складу Нацгвардії.

Голова парламенту подякував військовим за службу та захист України. «Останні сім років є складними як для країни, так і для її громадян. Особливо вони важкі для тих, хто захищає нашу державу. Я розумію, наскільки важко вам було проходити через це все: втрачати своїх друзів, колег, підлеглих», — сказав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради привітав військовослужбовців із прийдешнім святом — Днем Конституції та побажав їм гідно нести ім’я українського офіцера Національної гвардії України. «Щоб ви відчували і розуміли відповідальність, яка на вас лежить, і відчували повагу, яка є сьогодні до вас в суспільстві», — сказав голова парламенту.

Він також побажав військовим здоров’я, сил та наснаги. «Завжди перемагайте і в будь-якій ситуації рухайтеся вперед. Нехай кожна наступна сходинка буде вища, ніж попередня», — сказав Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради та учасники заходу вшанували пам’ять гвардійців, які загинули біля будівлі парламенту в серпні 2015 року. «Хлопці, які віддали життя в мирному Києві, на площі Конституції, захищали демократичні принципи та цінності нашої країни», — підкреслив Дмитро Разумков.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.