Виставка стала продовженням робіт митця «Ремінісценції», «Парад парабол», «Генезис», які виконані під впливом притчі про блудного сина. Поряд із роботами Любомира Медвідя експонують твори Василя Ярича, відомого українського скульптора.

«Це масштабний мистецький проект, на якому представлено по 30 моїх та Василя Ярича робіт. Без експонатів мого друга виставка була б неповною. Найбільшим щастям для мене є те, що мої твори, мої починання, мистецькі пригоди, те, як я можу їх помічати і те, як я представляю їх у зримому вигляді, почуті й сприйняті вашим серцем — серцем глядача», — заявив під час відкриття виставки Любомир Медвідь.

Художник відомий ще тим, що розписав низку церков, окремі його роботи розміщено в соборі Святого Юра у Львові. Його твори експонувались на виставках у Торонто, Нью-Йорку, Чикаго, Варшаві.
Серед творів скульптора Василя Ярича — пам’ятник «Борцям за Українську державу» у Долині та Данилу Галицькому у Львові. Його скульптури — це портретні зображення, однофігурні чи багатофігурні композиції з бронзи, каменю, дерева.

«Ваша творчість нас збагачує і надихає. Впевнена, що виставка стане знаковою і не залишить байдужими відвідувачів», — зазначила голова обласної ради Ірина Гримак.

Відомих митців також привітали міський голова Андрій Садовий, поет, прозаїк, колишній дисидент Ігор Калинець, представники творчої інтелігенції.

На знімку: перші глядачі на виставці Любомира Медвідя та Василя Ярича.

Фото прес-служби ОДА.