Про це вона сказала, виступаючи під час фінального заходу Програми «РАДА: відповідальне, підзвітне, демократичне парламентське представництво».

За її словами, символічно, що підбиття підсумків Програми РАДА відбулося напередодні відзначення 25-ї річниці Конституції України.

«Україна — це парламентсько-президентська республіка, на цьому треба постійно наголошувати. Як і про права, обов’язки та конституційні можливості громадян. Тому я щиро вітаю всі спільні успіхи щодо підвищення інституційної спроможності та відкритості Верховної Ради, які у нас відбулися», — підкреслила заступниця Голови Верховної Ради.

Під час спілкування з інтернами, які проходять стажування в парламенті, Олена Кондратюк розповіла про підготовку до урочистостей з нагоди 25-річчя прийняття Конституції України та поділилася власним баченням ролі, значення і подальшого розвитку парламентаризму в Україні. «В суспільстві існує певна недооціненність парламенту. Хоча, насправді, саме у Верховній Раді приймалися всі найважливіші рішення для країни, а не деінде. Акт проголошення незалежності приймався парламентом і Конституція також приймалася в цих стінах», — нагадала вона та запросила інтернів взяти безпосередню участь в урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди ювілею прийняття Конституції, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.