«Ідея проведення урочистого засідання з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України виправдала себе. Це день, коли жива історія нашарувалася на сьогодення, стала ближчою. День, коли присутні в залі засідань депутати перших двох скликань переживали емоції, схожі на ті, які відчували під час прийняття непересічного в контексті становлення української державності рішення», — зазначив Руслан Стефанчук (на знімку).

За його словами, «святкування 25-річчя Конституції свідчить про те, що закладений фундамент правової системи України, її законодавства є доволі міцним».

«Варто зазначити, що великий вплив на Конституцію України 1996 року справила Конституція Пилипа Орлика, попри те, що між ними велика відстань у часі — майже 300 років. Однак Конституція — це «живий організм», який певною мірою повинен вдосконалюватися зі зміною суспільних реалій. Фундаментальні речі залишаються. Оновлюються лише положення, спрямовані на покращення соціального життя, розширення прав громадян, гарантування їхніх свобод і можливостей», — цитує Руслана Стефанчука секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України.