У селі Новоолександрівка, що на Херсонщині, 16-річному хлопчині закортіло навчитися плавати, і він попросив свого ровесника виступити «інструктором». Той охоче погодився. Та оскільки природних водойм поблизу села немає, підлітки вирушили до зрошувального каналу. Купатися там заборонено, але друзів це не зупинило.

«Учень» стрибнув у канал, наковтався води і почав тонути. «Наставник» його витягнув, але постраждалий вже не дихав. Врятувало хлопця тільки те, що товариш здогадався зателефонувати на 103. Медики розповіли, як зробити непритомному штучне дихання та видалити воду з легенів. Підліток настанови лікарів старанно виконав. І до приїзду бригади швидкої допомоги хлопець уже міг самостійно дихати та прийшов до тями. Проте до лікарні його забрали.

На жаль, випадки, коли люди тонуть у зрошувальних каналах на Херсонщині, періодично стаються. Купатися в них небезпечно, оскільки вологими бетонними стінками цих споруд дуже важко вилізти нагору. Про це попереджають усіх, та попередження часто-густо ігнорують не тільки діти, а й дорослі. Тож без загибелі у каналах таких любителів ризикованих експериментів у нас ще жодного літа не минало.

Херсонська область.