Серед перших відвідувачів — заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг та голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Експозиція представлена чорно-білими малюнками доктора історичних наук, професора Ігоря Свєшнікова, який з 1970 по 1993 роки керував археологічними експедиціями з дослідження місць, де проходила битва під Берестечком.

Також на виставці є зразки зброї українського війська (мушкети, шаблі, чекани, порохівниця, шомполи, бойова коса), вироби зі шкіри (сумки, гаманці, чоботи), побутові козацькі речі (казан, дерев’яна ложка і виделка) та татарські стріли з сучасною реконструкцією.

У залі експонуються документальні матеріали, що розповідають про створення архітектурного комплексу «Козацькі могили», наукові видання дослідників історії України XVII ст., тематичні буклети, запрошення, листівки та конверти, медалі, значки сучасного музею-заповідника «Поле Берестецької битви».

Під час відкриття виставки історик і реконструктор Святослав Сичевський (на знімку) виступив із цікавою лекцією «Відтворення образу козака Хмельниччини за допомогою археологічних знахідок на полі битви під Берестечком».

Фото ПС РОДА.