На цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час брифінгу в п’ятницю (на знімку).

Коментуючи ухвалений у першому читанні президентський законопроект про деолігархізацію, Д. Разумков зауважив, що подаватиме до нього поправки щодо зміни органу, який повинен ухвалювати рішення стосовно включення або виключення тих чи інших осіб до так званого реєстру олігархів. «Моя позиція не змінилася. Я дійсно вважаю, що це не зона відповідальності РНБО ані з точки зору логіки, ані з точки зору законодавства та Конституції. Тому поправки подаватиму. Сподіваюсь, вони будуть підтримані», — сказав він.

Щодо застосування спеціальної процедури при розгляді законопроекту, у разі якщо до нього надійде велика кількість поправок, то Д. Разумков зауважив, що закон про спеціальну процедуру приймався виключно для закону про банки. «Це була домовленість між фракціями, у тому числі й частини «Слуг народу». В іншому разі вони б просто не дали голоси. Про це говорили всі керівники фракцій, тому в цьому випадку я не бачу можливості застосування цього закону», — зауважив Голова Верховної Ради.

Водночас, відповідаючи на запитання: «Чи вважаєте ви сексизмом те, що відбувається під час репетиції параду з нагоди 30-річчя Незалежності?»  (нагадаємо, Міністерство оборони виставило світлини з репетиції параду, де військовослужбовці-жінки крокують на підборах. — Ред.) — Д. Разумков зауважив: «Я нормально ставлюся до того, що жінки, дівчата ходять на підборах. Але якщо ми говоримо про армію, про парад, думаю, у нас передбачена форма, в якій це повинно відбуватись — і з точки зору логіки, і з точки зору зручності».

Прокоментував політик і законопроект про великий Державний герб. Він нагадав, що на базі парламенту було створено робочу групу, яка фактично написала законопроект. Але він дещо відрізняється від внесеного Президентом. «Важливо, що для його ухвалення потрібно 300 голосів. Це не звичайний закон. Але я не готовий нині сказати, яка позиція в інших фракцій та груп щодо цього законопроекту, — зауважив він. — Бажано, щоб ми виконали всі норми Конституції і у нас був великий герб. Але для мене особисто головним гербом є тризуб, який є фактично в кожній державній будівлі та на лацкані наших піджаків». Водночас Голова Верховної Ради додав, що підтримає законопроект про великий Державний герб.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.