В Україні станом на ранок 6.07 зафіксовано 541 новий випадок зараження COVID-19, 1 086 осіб одужали. За даними Міністерства охорони здоров’я, за добу в країні вакцинували від коронавірусу 73 234 особи. Першу дозу отримали 25 552 особи, повністю імунізовані 47 682 особи. Станом на 5 липня 2021 року в лист очікування вакцинації від COVID-19 записалися 777 626 охочих.

Тим часом ВООЗ заявила про «стабілізацію на дуже високому рівні» ситуації з COVID-19 у світі. За словами директора програми Всесвітньої організації охорони здоров’я з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Майкла Райана, за останні кілька тижнів ситуація із захворюваністю значно покращилася.

А ось у вітчизняному Міністерстві охорони здоров’я вважають, що пандемія коронавірусу триватиме принаймні ще півтора року. За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, потрібно сформувати адекватний рівень вакцинованих осіб і колективний імунітет на світовому рівні. «Тільки тоді ми можемо говорити, що ця інфекційна хвороба йде на спад або переходить в якийсь інший формат. Тому я не думаю, що ми попрощаємося з цим до кінця 2022 року», — зазначив чиновник. І нагадав співвітчизникам про необхідність дотримання правил антиковідної безпеки — носити маски, дотримуватися соціальної дистанції, частіше мити руки...

Також в інтерв’ю «ТСН» Кузін заявив, що в сертифіката вакцинації від COVID-19 є свій «термін придатності». «Якщо говорити про вакцину, нині йдеться про те, що це рік. Якщо ми говоримо про факт одужання людини від COVID-19 — це півроку, ПЛР-тест — це 72 години», — пояснив головний санлікар.

У розпал імунопрофілактичної кампанії сім центрів масової вакцинації від коронавірусу щодня працюватимуть на Київщині. Про це інформує прес-служба Київської ОДА.

Центри відкриються з 9.00 до 17.00 за такими адресами:

Бровари. КНП «Броварський міський ЦПМСД», амбулаторія № 2, вул. Незалежності, 12.

Біла Церква. Амбулаторії ЗПСМ: вул. Шевченка, 69; вул. Лєваневського, 53; вул. Івана Мазепи, 65 а; вул. Ярослава Мудрого, 49.

Славутич. КНП «Славутицька міська лікарня», вул. 77-ї Гвардійської дивізії, 7.

Бориспіль. КНП «Бориспільський міський ЦПМСД», вул. Київський шлях, 24.

Ірпінь. КНП «Ірпінський міський ЦПМСД» вул. Михайлівська, 22; вул. Садова, 38 (3 поверх); вул. Северинівська, 105 к.

Обухів. КНП «Обухівський міський ЦПМСД» вул. Каштанова. 52.

Яготин. КНП «Яготинський ЦПМСД» вул. Незалежності, 71.

«Для отримання щеплення необхідно попередньо записатися в лист очікування вакцинації від COVID-19 через додаток «Дія» або гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я, а також у свого сімейного лікаря або в реєстратурі», — випливає з повідомлення.