У День Військово-Морських сил України делегація Калуського району, що на Івано-Франківщині, на чолі з головою райдержадміністрації Жанною Табанець побувала на урочистостях з цієї нагоди у підшефній військовій частині А2637 ВМС ЗСУ в Очакові. У складі делегації були депутати калуських райради Роман Гавриляк і міськради — Оксана Савчук, голова наглядової ради ТзОВ «Євро-Авто-Бан» Володимир Банах і начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Роман Матіїв.

Жанна Табанець висловила глибоку повагу військовим морякам за сумлінне виконання службових обов’язків, та особливі слова подяки звучали бійцям, які брали участь у захисті країни в зоні АТО/ООС. З нагоди свята командира ВЧ А2637, капітана І рангу Віталія Харченка нагородили почесною грамотою РДА, відзначили й кращих моряків.

Під час заходу військовослужбовці продемонстрували свої навички та бойову виручку: були задіяні бронетранспортери, пожежні машини та інша техніка. Особливої краси урочистостям додали парашутисти.

Калуський район понад 25 років здійснює шефство над військовою частиною Військово-Морських сил ЗСУ, яка дислокується в Очакові. Підприємства та установи надають постійну допомогу для покращення матеріально-технічної бази моряків. Тож це вагомий внесок у розбудову ВМС.