Його організаторами були Міністерство культури та інформаційної політики України, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, а також Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи.

Захід спрямовано на розвиток національної культури й духовності, популяризацію хореографічного мистецтва різних жанрів серед дітей і молоді та встановлення дружніх відносин між творчими колективами інших регіонів України. Цього року до участі у фестивалі-конкурсі долучилися майже 135 кращих хореографічних колективів, а це понад 2000 танцюристів різного віку та стилів виконання з Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Сумської і Полтавської областей.

Директор фестивалю, директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, заслужена артистка України Наталія Баштова розповіла: «Учасники презентували свою творчість у восьми вікових категоріях, а також у дванадцяти номінаціях: народна, класична, естрадна, бальна, сучасна, спортивна, дитяча хореографія, народна стилізація, хореографічно-вокальна, хореографічно-інструментальна композиції, авторська постановка та вільна інтерпретація. Протягом конкурсної програми панувала тепла, позитивна атмосфера, а учасники вразили запальними танцями, дивували розмаїттям костюмів та своєю виконавською майстерністю».

Усі колективи показали себе на високому рівні, їх оцінювало журі, до якого ввійшли найкращі хореографи України. Володарями Гран-прі стали: Зразковий ансамбль сучасного танцю «Жемчужина» Миколаївського міського палацу культури «Корабельний»; Народний хореографічний колектив «PREMIUM» Березнегуватського будинку культури; Зразковий ансамбль сучасного танцю «Пасадена» Миколаївського обласного палацу культури; народні ансамблі танцю «Сюрприз» та «Каприз» Миколаївського міського палацу культури «Молодіжний» та ще дев’ять призерів з різних міст та районів України. Переможців нагородили дипломами, кубками та пам’ятними подарунками.

Миколаїв.

Фото з доступних джерел.