Парламентарій зауважує, що в час, коли в рамках програми «Велике будівництво» по всій країні ведеться відновлення автомагістралей та шляхів, ця дорога залишається дуже поруйнованою. Хоча нею щодня рухаються тисячі жителів та гостей краю, адже вона веде до найбільших районів області та її туристичних родзинок.

Утім, нині говорити про туристичну привабливість не доводиться, адже ця дорога в такому стані, що після поїздки нею доводиться ремонтувати автівки, а водії автобусів відмовляються їхати. Ті рейси, що курсують, постійно зриваються. Чи варто говорити про якісне та своєчасне надання невідкладної медичної допомоги населенню віддалених гірських сіл? Через жахливий стан дороги існує реальна загроза для життя та здоров’я місцевих жителів.

Тож народний депутат Василь Петьовка, інформує його прес-служба, звернувся до начальника держпідприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» Владислава Данила, щоб той невідкладно вжив заходів для проведення капітального ремонту асфальтобетонного покриття дороги Колочава—Чумальово—Буштино.

Крім того, мешканці сіл Угля та Мала Уголька Тячівського району звернулися до Василя Петьовки з проханням по-сприяти ремонту моста в селі Угля. Адже після паводків переправа перебуває в аварійному стані. Громадяни кажуть: найбільше потерпають автомобілісти та підприємці, які займаються перевезенням товарів і пасажирів.

Унаслідок паводків центральну опору мосту через річку Уголька підтопило. Також місцями обсипалося огородження мосту та пошкоджено відбійники, порушена гідро-
ізоляція покриття — і все це створює проблеми не тільки для водіїв та пішоходів, а й становить небезпеку для всіх, хто ним рухається, адже під час руху транспорту мостом відчутна сильна вібрація.

Неналежна увага до вирішення цього питання може спричинити катастрофічні наслідки, адже деякі села можуть бути відрізані від сполучення з районним центром, оскільки це єдина транспортна артерія, що їх з’єднує. Серед місцевого населення зростає невдоволення, є чимало скарг. Попри те, що протягом останнього часу збільшуються обсяги будівництва і ремонтних робіт у рамках ініційованого керівництвом держави «Великого будівництва», міст через річку Уголька залишається поза увагою. Тож Василь Петьовка звернувся із цим запитом до керівника обласної Служби місцевих автодоріг. Наразі відповідь за цією структурою.

Закарпатська область.