Міст через Бистрицю Надвірнянську високий. Та це не зупиняє молодь, яка час від часу стрибає звідти у воду.

Така ситуація була тут 10 липня пополудні, коли на мосту зібралося п’ятеро юнаків. Двоє з них почергово стрибнули у воду. На щастя, обійшлося без трагедії. До того ж хтось повідомив поліцію, і патрульні оперативно розігнали геройкуватих хлопців.

На жаль, того самого дня в ставку села Олієво-Королівка Городенківської територіальної громади втопився місцевий мешканець 1987 року народження. Як ідеться в інформації на сайті Управління цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, рятувальники витягнули його тіло на берег. А на день раніше, 9 липня, у Бистриці Солотвинській втопився іноземець.

Обидві Бистриці — гірські річки зі швидкою течією. Дно доволі непередбачуване. До того ж тут не прибрали сліди минулорічної повені, і вирвані з корінням дерева зібралися біля опор. Тож стрибки у воду, та ще й зі значної висоти, є вкрай небезпечними.

Підтвердження цьому — ще одна трагедія на Бистриці Солотвинській, що сталася увечері 11 липня. До Служби порятунку ГУ ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що в Івано-Франківську з пішохідного мосту стрибнув у водойму чоловік та не виплив. Водолази виявили постраждалого й витягли його на берег, та реанімаційні заходи не допомогли.