Під час робочої поїздки делегації Литовської Республіки до Авдіївки.

Разом із керівництвом Донецької облдержадміністрації, Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації і Українського союзу промисловців та підприємців вони перевірили стан виконання ремонтних робіт в Авдіївській опорній школі №2 та на спортмайданчику біля навчального закладу.

Реконструкція цих об’єктів, що здійснюються за допомоги Посольства Литовської Республіки в Україні, вийшла на фінішну пряму. Будівельні роботи завершено на 85%, для школи придбано майже все необхідне обладнання. Залишилось закупити обладнання для інклюзивної кімнати, кімнати психолога, медкабінету, спортзалу та роздягалень. Отже, зроблено все належне, щоб у новому навчальному році школа змогла повноцінно працювати.

Загалом в Авдіївській школі №2 зможуть навчатися 1100 дітей. Уже зараховано 576 учнів, і процес прийому документів триває.

Школу зможуть відвідувати діти не лише з прилеглих до неї житлових кварталів, адже навчальний заклад матиме щонайменше один власний автобус.

Після огляду школи обговорення ходу ремонту продовжилося у Краматорську на зустрічі литовської делегації з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Кириленком. Він подякував Литві за щедру і послідовну допомогу в розбудові Донеччини. «Цілком розумію слова директора Відділу розвитку співпраці та просування демократії МЗС Литви пані Віолети Поповайте про те, що цей проект є надзвичайно важливим для Литовської Республіки. Адже він так само важливим є і для нас: навіть у безпосередній близькості до лінії фронту діти мають право на якісну освіту. Втілити цей проект виявилося складніше, ніж очікувалось: раз у раз поставали різні перешкоди, роботи затягнулися. Однак тепер уже можна впевнено сказати, що ремонт вийшов на фінішну пряму», — зазначив Павло Кириленко.

До речі

Днями Донеччину відвідала й Кароліна Ліндгольм Біллінг, яка вже понад місяць очолює Представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. В Краматорську вона провела зустріч з головою Донецької ОДА Павлом Кириленком та іншими посадовцями області. УВКБ ООН — надійний партнер Донеччини, який тільки за минулий рік реалізував понад 100 проектів із розвитку громад, надав грошову допомогу понад 500 особам, підтримав роботу КПВВ, допомагав організувати ремонт житла жителям прифронтової території області. «Для УВКБ ООН, як і для нас, надзвичайно важливими є підвищення спроможності громад, безоплатна юридична допомога населенню, допомога у відновленні житла та повноцінна робота КПВВ. Тож будемо шукати можливості поглиблювати співпрацю», — зазначив Павло Кириленко.

Фото прес-служби Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації.