У місті, на перетині вулиць Дружби та Стуса, встановили скульптурну композицію, присвячену пам’яті видатного українського поета, перекладача, публіциста, мислителя, літературознавця та правозахисника Василя Стуса, життєвий шлях якого нерозривно пов’язаний із Донеччиною (на знімку).

Встановлення пам’ятника ініціював Клуб підприємців Краматорська. Меценатами виступили місцеві благодійники Ірина та Володимир Сергієнки (завод «Донмет»). Автор скульптурної композиції — скульптор, заслужений художник України, член НСХУ В’ячеслав Гутиря, який діяв у співдружності з краматорським художником Сергієм Друзякою.

На урочистому заході, який зібрав кілька сотень жителів і гостей Краматорська, міський голова Олександр Гончаренко подякував меценатам, за чий кошт встановлено пам’ятник, і авторам композиції.

Гостею та ведучою заходу стала заслужена артистка України, співачка та телеведуча Анжеліка Рудницька. Міські школярі показали театралізовані сценки за мотивами творчості Василя Стуса, а співак Тарас Житинський виконав авторські, українські народні та стрілецькі пісні.

Фото прес-служби Краматорської міської ради.