Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет (ліворуч) і міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

На зустрічі міністра з представниками місцевої влади зазначали, що в місті створюється сучасний освітній кластер. Головним вектором стратегії розвитку до 2030 року визначено створення нових можливостей для молоді. Формується «соціальний ліфт», який, зв’язуючи старшу школу з університетом та робочим місцем, допоможе учням вибудувати майбутнє бачення своєї кар’єри в рідному місті. У рамках цього створюють опорно-методичні центри, яких нині три: на базі шкіл №№ 26, 66 та 47. У планах — ще чотири.

«Вважаю, що необхідно зробити освітній кейс Маріуполя», — зазначив міністр.

Сергій Шкарлет разом з міським головою Вадимом Бойченком відвідали опорну школу Приморського району, якою є ЗОШ № 26. «6,5 тисячі квадратних метрів, 32 сучасні технологічні класи — такий вигляд сьогодні має заклад, — наголосив Вадим Бойченко. — Оснащення та сучасні підходи відкривають нові можливості для понад 900 дітей, які нині тут навчаються».

Високо оцінив міністр і реконструкцію ясел-садочка № 32. Будівля не знала ремонту з моменту її спорудження в 1951-му. Особливу увагу тут приділено створенню умов для дітей з інвалідністю. Планується, що заклад відчинить двері вже у вересні цього року.

Фото прес-служби Маріупольської міської ради.