Через неї стала вся будівельна галузь міста, в тому числі будівництво місцевих доріг та розв’язок, термін перекриття яких продовжили. Адже відсутність піску не дає змоги завершити розпочате будівництво доріг.

«Я офіційно звертаюсь до таких поважних організацій, як ДБР та НАБУ, як міський голова Чернігова. Вивчіть, будь ласка, причини зупинки постачання піску на будівельний ринок міста Чернігова. Якщо подібні речі будуть залишатись без уваги відповідних органів, наша держава не відбудеться. У цьому випадку всі жертви на сході будуть марними, як і все те, що відбулось у грудні 2013 року, — сказав Владислав Атрошенко. — Подібні речі обов’язково необхідно аналізувати з метою виявлення інтересанта зупинки будівельної галузі Чернігова. І цій ситуації мають надати відповідну оцінку, в тому числі оцінку діяльності відповідних посадовців, до компетенції яких входить розв’язання таких проблем».

Наразі всі автомобілі з піском зупиняють, але чому це сталося саме в розпал літнього сезону, коли традиційно розгортається масштабне будівництво та ремонти, — пояснень ніхто не надає. «Зупинилося абсолютно все: виробництво бетону, житлове будівництво, будівництво доріг, — розповів міський голова Чернігова. — Якщо є якісь питання до підприємств-видобувачів, то логічно було б знайти якісь технічні шляхи як не зупиняти поставки піску. Я в жодному разі не виправдовую тих, хто видобуває цей пісок. Можливо, там справді є якесь об’єктивне підґрунтя для відкриття кримінальних проваджень, але зупинка будівельної галузі міста в літній період -це ще більший злочин».

До 30-річчя Незалежності України заплановано завершення ремонту Валу в Чернігові, але тепер його відкриття під великим запитання, адже для продовження ремонту треба щоденно 20 машин піску.

Чернігів.

Фото прес-служби міської ради.