У майже 160 млн грн попередньо оцінено шкоду, завдану нещодавнім паводком, який вирував на території окремих населених пунктів Рахівського району на Закарпатті. Про це йшлося під час брифінгу за участю голови ОДА Анатолія Полоскова, керівника закарпатських рятувальників Романа Гудака та заступника керівника Нацполіції в регіоні Романа Уса.

«Стихія, що пройшлася Рахівським районом, завдала чималої шкоди жителям та інфраструктурі: було підтоплено 192 дворогосподарства, 93 житлові будівлі, дві дороги обласного значення, десять автошляхів комунальної власності. Також зруйновано три житлові будинки, одну трансформаторну станцію, майже п’ять кілометрів доріг обласного значення, понад 50 мостових переходів і чотири ділянки берегоукріплень та 48 лісових мостів. Окрім цього, зафіксовано 29 ділянок зсувів ґрунту об’ємом понад 4 тисячі кубічних метрів, а 20 будинків продовжують перебувати в зоні зсувів», — такі невтішні цифри навів керівник області Анатолій Полосков.

Упродовж десяти днів тривали роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха. Були задіяні всі служби життєзабезпечення району: рятувальники, поліція, Нацгвардія, енергетики, лісівники, дорожні організації тощо. Наразі села й селище Ясіня повертаються до нормального життя. Та ще тривають роботи з відновлення дорожнього покриття й укріплення берегів річки.

Нині завершується робота з оформлення відповідних актів обстежень, і  найближчими днями відбудеться засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, яка повинна надати класифікацію цієї надзвичайної ситуації.