Водночас вакциновано від коронавірусу 49 057 чоловік, усього — 3 099 711, з яких дві дози одержали 1 712 791 людей.

Новий спалах коронавірусу в Україні може початися наприкінці серпня — початку вересня та триватиме до зими. Такий прогноз озвучив глава бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю УНІАН.

Він наголосив, що масштаби чергової хвилі пандемії залежатимуть від дій уряду та розширення масштабів вакцинації.

При цьому глава бюро ВООЗ підкреслив, що саме зараз слушний час вакцинуватися, поки штам «Дельта» ще широко не поширився в країні.

Зі свого боку головний санітарний лікар МОЗ України Ігор Кузін повідомив, що до кінця літа профільне відомство планує зробити 10 млн щеплень від коронавірусу. Кузін зазначив, що, відповідно до результатів національного дослідження, щонайменше 30 % українців, не враховуючи вакцинованих людей, уже перехворіли на COVID-19.

«Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають важкому перебігу хвороби та рятують життя. Тільки завдяки вакцинації ми можемо бути більш захищені. Навіть якщо ви занедужаєте, перебіг хвороби буде значно легшим, і ви зможете уникнути госпіталізації або смерті. Наприклад, за попередніми дослідженнями від управління охорони здоров’я Великої Британії, деякі вакцини мають ефективність більш як 90 % у запобіганні госпіталізації при захворюванні штамом «Дельта», — розповів чиновник.

За словами Кузіна, у разі нової хвилі на розгортання COVID-відділень у лікарнях знадобиться тиждень. Він запевнив, що медзаклади забезпечені достатньою кількістю засобів індивідуального захисту та кисню.