Юні танцюристи посіли там друге місце й повернулися додому із заслуженою нагородою (на знімку).

Для колективу, яким керує Вікторія Журавель, це була, певно, найвідповідальніша поїздка. І довгоочікувана. Бо через пандемію коронавірусу фестиваль перенесли на рік. За цей час діти наполегливо вдосконалювали свою майстерність, відшліфовували буквально кожен рух. Тож, як то кажуть, не спасували перед також добре підготовленими й сильними конкурентами з Грузії, Туреччини, Казахстану, Білорусі.

Та й представництво України на цьому міжнародному фестивалі було доволі потужним. Досить сказати, що в ньому брали участь хореографічні колективи з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси та Горішніх Плавнів. Але виплеканий у маленькому місті на Полтавщині «Пролісок» тепер знатимуть і в мегаполісах, причому не тільки українських...

Водночас поїздка до Грузії та перебування в містах Батумі й Кобулеті запам’ятаються юним артистам на все життя. Адже виступи на фестивалі поєднувалися з насиченою культурно-пізнавальною програмою та відпочинком на морі. Вразила й гостинність господарів, щирість і теплота зустрічей на грузинській землі.

Тим паче, що традиції народного танцю в цій країні мають найглибше коріння. А його мова зрозуміла всім і не потребує перекладу. Про це нагадували бурхливі оплески, якими нагороджували глядачі вихованців «Проліска».

Фото із сайту Заводської міськради.