Інформаційним спонсором фестивалю є газета «Голос України».

У проведенні фестивалю вінничан підтримує Український культурний фонд. Організатори започаткували проект «Ретроспектива українського джазу», що має на меті відтворити історію формування джазового ринку країни за 30 років.

Долучитись до формування «Ретроспективи українського джазу» запрошують організаторів джазових фестивалів, артистів-джазменів, викладачів, джазових фотографів, журналістів та всіх, хто є шанувальником джазу.

«Кожен, хто надішле фото-, відеоматеріали, газетні публікації, інші матеріали, що розповідають про розвиток джазу за останні три десятиліття, отримає запрошення на презентацію і сертифікат співавтора «Ретроспективи українського джазу».

Також у виданні та відеоматеріалах у титрах буде зазначено прізвища та інформацію про них, — розповідає продюсер VINNYTSIA JAZZ-FEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. — Створення «Ретроспективи українського джазу» дуже важливе, тому що наразі не існує єдиної інформаційної бази даних про розбудову джазового ринку в незалежній Україні. Згадуючи всі процеси, які відбувалися в 1990-х і 2000-х роках, ми побачимо, скільки з’являлося проектів, джазових клубів, фестивалів».

«Наш проект стане першою спробою розповісти українську історію джазу», — зазначає голова правління ГО «Інститут культурної політики», заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков.

Для відтворення хронології розвитку українського джазу у рамках проекту буде взято інтерв’ю у ключових гравців джазового середовища України. Зібрані матеріали надрукують у виданні українською та англійською мовами, на їхній основі знімуть короткометражні відеофільми, підготують фотовиставку. Її куратором буде автор порталу Jazzography.in.ua Олександр Зубко.

Перша презентація «Ретроспективи» відбудеться на XXV міжнародному фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2021.

Матеріали для «Ретроспективи українського джазу» до 15 серпня слід надсилати на електронну пошту Інституту культурної політики: icultur@ukr.net.

У листі має бути посилання на гугл-диск або інший файловий обмінник, на який необхідно завантажити світлини, відео та інформаційні матеріали. Обов’язковою є згода на обробку персональних даних у довільній письмовій формі.

Валентина КИРИЛЬЧУК, прес-секретар фестивалю.

Фотоілюстрація Сергія БАХМУТОВА.