Про це повідомив народний депутат Арсеній Пушкаренко.

Відповідне рішення на першому виїзному засіданні ухвалила політрада Житомирської обласної організації «Слуги народу», що відбулось у с. Кліщі Народицької ОТГ. Мешканці цього населеного пункту серед тих, кого відселили через радіаційне забруднення навколишнього середовища 1986 року.

Члени політради зазначили, що цьогоріч вперше за останнє десятиріччя на таку компенсацію виділили 5,2 млн грн для майже 30 житомирян.

Водночас загалом станом на 30 липня 2021 року на Житомирщині заборгованість за втрачене майно становить 103 млн грн. А в черзі на отримання компенсації — 1156 осіб.

«Цього року кошти вперше були закладені в бюджет. Вони поки що невеликі, але ми будемо вишукувати можливості для збільшення фінансування за рахунок перерозподілу бюджетних коштів вже нині. А наступного року ініціюватимемо збільшення цієї бюджетної програми, щоб поступово вирішити питання», — наголосив народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

Народний депутат повідомив, що ініціюватиме відповідне звернення «Слуги народу» на найближчій сесії Житомирської облради.