Обов’язкова умова реалізації проектів — співфінансування з бюджету сільської ради.

До речі, Привільненська громада, яку очолює Юрій Момотюк, активна в написанні проектів, а також у їхньому успішному захисті. Відтак чимало корисних справ вдалося зробити для громади саме завдяки цьому. А ось що розповів Привільненський сільський голова Юрій Момотюк (на знімку) про нові проекти:

— У рамках щорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Рівненської області до січня 2022 року на території нашої громади буде реалізовано проект «Розширення сфери послуг комунального підприємства «Господар» Привільненської сільської ради шляхом відкриття двох швейних майстерень у селах Привільне та Іваннє». Загальна вартість проекту — 197,6 тисячі гривень, з них 149,8 тисячі — кошти з обласного бюджету. Будуть створені нові робочі місця, розшириться сфера послуг.

Найближчим часом розпочинається реалізація проекту соціальної згуртованості «Трояндова громада Рівненщини», що передбачає висадження майже півтисячі троянд у населених пунктах нашої громади. Проект реалізується в рамках конкурсу соціальних ідей у Рівненській області за підтримки проекту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні в партнерстві з ГО «Молодіжна платформа». Загальна вартість проекту — 54,8 тисячі гривень, з них 35 тисяч гривень — кошти проекту.

Підготувала наш власний кореспондент Олександра ЮРКОВА.

Фото надано автором.