Профільне відомство обновило інформацію про епідемічні показники в регіонах країни: у п’ятьох областях перевищена «ковідна» госпіталізація, зокрема на Тернопільщині зростання становить 172 %, на Рівненщині — 150 %. У Києві перевищений рівень захворюваності — за норми не більш як 75 випадків на 100 тис. населення в столиці цей показник становить 80 осіб на 100 тис. жителів. На Донеччині також зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування — 4,5 % (норма для зеленої зони менше 4 %). Крім того, цей показник також перевищено на Луганщині — 4,7 %. Нагадаємо, щоб область потрапила до червоної зони карантину, необхідно, щоб червоному рівню відповідали не менш як два показники.

Упродовж найближчих двох тижнів в Україні може початися спалах коронавірусу. Такий прогноз озвучив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко, передає Цензор. НЕТ. Основна причина — зростання захворюваності у світі.

За словами Ганиченка, найімовірніше, спалах почнеться в Дніпропетровській, Одеській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській та Хмельницькій областях. Бо ці регіони «зростають» найбільше й дають понад 50 % усього зростання госпіталізацій по країні.

Тим часом в Україні триває антиковідна імунопрофілактика населення. 3 серпня вакциновано 153 258 людей. Усього з початку імунізації дві дози одержало 2 151 799 осіб.

Учора до столиці прибула з Данії партія вакцини AstraZeneca (509,4 тис. доз). У МОЗі повідомили, що це постачання є прямою допомогою Україні від уряду Данії і використовуватиметься для щеплення тих, хто має отримати другу дозу AstraZeneca, інші препарати розподілять між пунктами щеплень.

Станом на 4 серпня 2021 року Україна вже одержала 11,9 млн доз різних вакцин. Тим часом британські вчені з Імперського коледжу Лондона встановили, що ризик занедужати на COVID-19 у людей, які одержали дві дози вакцини від коронавірусу, втричі нижчий від невакцинованих.