Ця подія стала довгоочікуваною для багатьох. Адже згаданий дошкільний заклад відкрили ще у середині минулого століття. Тож старші мешканці селища, насамперед ті, хто свого часу відвідував цей садочок, добре пам’ятають його переповненим дітьми. Та подальші буревії часу істотно скоротили кількість вихованців закладу. Тому з 1992 року, тобто майже три десятиліття поспіль, у дитсадку функціонувала тільки одна група.

І це при тому, що у досить великому селищі, яке віднедавна стало столицею громади, потенційних вихованців не бракувало. Але для того, щоб заповнити ними весь простір «Золотої рибки», одного лише бажання дітей та їхніх батьків було вже замало. Передусім належало відремонтувати, осучаснити приміщення.

За його оновлення взялися разом — і керівники та депутати селищної ради, і місцеві представники соціально відповідального бізнесу, і батьки малечі. Працювали дружно і наполегливо. Тож простір для навчання, ігор, відпочинку вийшов справді сучасним і ошатним. Тим паче що його наповнили зручними меблями, іграшками, унаочненнями, необхідним обладнанням.

Усім, хто доклав до цього зусилля і кошти, під час урочистостей з нагоди відкриття ще однієї групи дитсадка, подякували. Та найбільшою подякою для виконавців бажань, які, всупереч перипетіям казкової історії, виконувала зовсім не золота рибка, стали дитячі усмішки й захоплення хлопчиків і дівчаток своєю новою оселею. У ній вони почуваютьcя справді комфортно (на знімку).

Фото зі сторінки Градизької селищної ради у Фейсбуці.