Кожному працівнику, який своєчасно не отримує зарплату, роботодавці заборгували в середньому 12 263 гривні. Таких налічується 2 208 працівників на 32 підприємствах краю. Наведені цифри відображають картину станом на 1 липня. Дані повідомило на своєму сайті Держуправління статистики у Вінницькій області.

За інформацією, понад половина коштів із загальної суми боргів (57,6 відсотка) припадає на промислові підприємства. Найбільший борговий «хвіст» — у переробній галузі, зокрема, на підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, гумових і пластмасових виробів. Є також заборгованість перед працівниками сільського, лісового та рибного господарства (майже 15 відсотків від загальної суми боргу), сфери транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (9,4 відсотка).

Серед шести районів області, саме стільки їх за новим територіальним поділом, найбільшу заборгованість зафіксовано у Вінницькому, тим часом у Тульчинському вона відсутня. Принаймні так значиться в інформації Держуправління статистики.

Вінницька область.