Це сучасні спеціалізовані машини (на знімку) АПЗ-7 та АПЗ-11, які використовуватимуться для перевезення і видачі світлих нафтопродуктів. Створили їх на замовлення вітчизняних підприємств цивільного призначення, зокрема агропромислового комплексу. Об’єм цистерн заправників сім та одинадцять кубометрів.

Про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці Державного концерну «Укроборонпром». Наголошується, що техніка оснащена системою запобігання втратам пального, а також має спеціальні екологічні короби. «Всі комплектуючі матеріали вітчизняного виробництва, — зазначено у дописі. — Імпортним є тільки автомобільне шасі».

За словами головного конструктора заводу Олексія Цвігуна, на паливозаправниках встановлено вузли для видачі пального. Їх застосування дає можливість заправляти техніку у будь-якому місці, наприклад у полі під час сільгоспробіт. Автомобіль має високу прохідність, може пересуватися по ґрунтових дорогах.

Паливозаправники на заводі виготовляють для військових, починаючи з 2014 року. Потреба у такій техніці стала гостро відчутна під час бойових дій на Донбасі. Її також роблять для Нацгвардії.

Фото з Фейсбук-сторінки Державного концерну «Укроборонпром».