При цьому слово громади залишається, так би мовити, найвагомішим. А головне — підкріпленим фінансово.

Скажімо, днями у заміському комунальному дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зоряний»  почалася заключна, четверта літня зміна, що триватиме до 26 серпня. Із 160 дітей і підлітків, які цього разу поїхали до розташованої на березі річки в селі Потоки розкішної оази для релаксу юних земляків, майже половина — 70 осіб — саме ті, хто потребує соціальної підтримки. А на трьох попередніх оздоровчих змінах нинішнього літа в цьому закладі вже відпочили, набралися сил і снаги 220 таких дітей.

Водночас майже півсотні юних земляків із путівками від департаменту освіти і науки ОДА таборували у чотирьох закладах дитячого відпочинку, які фінансуються з обласного бюджету. Всі вони розташовані у мальовничих куточках Полтавщини і є одними з кращих, як то кажуть, за всіма параметрами. Ще 35 представників Кременчуцької громади, котрі потребують соціальної підтримки, відпочивають у цих оазах активного дозвілля саме зараз, коли там триває заключна зміна.

У відомих всеукраїнських закладах дитячого оздоровлення «Артек» і «Молода гвардія» нинішнього літа за кошти державного бюджету загалом відпочинуть 48 дітей пільгових категорій із індустріальної столиці Полтавщини. Зрештою, використовуючи всі можливості для придбання путівок, у Кременчуці прагнуть зробити якнайбільше для того, щоб якісь негаразди чи фінансова скрута в родинах не стали на заваді повноцінному літньому відпочинку та оздоровленню юних земляків. Адже йдеться про інвестиції у найголовніше — здоров`я дітей — та, власне, у майбутнє громади й нашої держави.

Полтавська область.