Зокрема, парламентарій повідомила про ремонт приймального відділення міської лікарні в місті Славутич за рахунок міського бюджету. У закладі, за її словами, створюється відділення паліативної допомоги, де пацієнти отримують знеболення та психологічну підтримку від фахівців.

«Однією з обіцянок, коли я йшла народним депутатом, було те, що ми зробимо тут гарне приймальне відділення за всіма стандартами. Президент України казав, що дуже важливо відремонтувати старі і побудувати нові приймальні відділення в лікарнях... Тут є інклюзивний пандус для людей з обмеженими фізичними можливостями. Загалом виділено майже вісім мільйонів гривень на це приміщення, яке буде готове до кінця року», — зазначила Ольга Василевська-Смаглюк.

А наступне завдання, поділилася народна депутатка, — придбання комп’ютерного томографа, мамографа, нового сучасного УЗД-обладнання, а також рентгена.

Отже, Славутицька лікарня має всі можливості і потенціал, щоб стати опорною, бо відстань до найближчої лікарні у Броварах — понад 160 кілометрів.

«Ми звертаємося до міністра охорони здоров’я для того, щоб зробити лікарню опорною, щоб вона могла приймати пацієнтів. В неї є всі можливості для того, щоб забезпечити гарне медичне обслуговування», — наголосила Ольга Василевська-Смаглюк.

До речі, Славутич одним із перших приєднався до ініціативи першої леді Олени Зеленської стосовно розвитку безбар’єрного ресурсного середовища.

Парламентарій розповіла про реконструкцію «безбар’єрного» басейну в межах програми Президента України «Велике будівництво».

Паралельно з цим відбувається реконструкція Славутицької загальноосвітньої школи № 2 І—ІІІ ступенів, щоб діти з 1 вересня мали гарні умови для навчання.

Вл. інф.