Одна з них — популяризація здобутків української науки, які мають загальносвітове значення. Інша — забезпечення гендерної рівності, зокрема для самореалізації дівчат і жінок у сферах точних наук та природничих спеціальностей (STEM).

«Ця експозиція унікальних портретів 12 всесвітньо відомих українських жінок-вчених, серед яких кібернетикиня Катерина Ющенко, нейробіологиня Нана Войтенко, генетикиня Оксана Півень, математикині Олена Ванєєва й Марина В’язовська. Їхній унікальний внесок у світову науку має бути гідно представлений на міжнародному рівні», — зазначила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова. 

Вона зауважила, що саме МЗС стало першим органом державної влади в Україні, який здійснив гендерний аудит. «Протягом останніх років ми досягли чималого прогресу в сфері забезпечення гендерної рівності. В нас є чіткий План заходів та Стратегія розширення реальних можливостей для дипломаток на всіх, без винятків, ділянках дипломатичної служби, якими ми керуємося у нашій повсякденній роботі», — наголосила перша заступниця міністра.

Як повідомила прес-служба МЗС, серед запрошених гостей заходу були керівники представництв в Україні ЮНІСЕФ та ООН Жінки Мурат Сахін і Еріка Квапілова, які підтримують згаданий проект, переможниці проведеного під егідою цієї ж ініціативи конкурсу есе про українських жінок-вчених Анастасія Суворова та Марта Швець, а також Дар’я Бичкова, та інші представники  проекту «STEM is FEM», які втілюють ініціативу «Наука — це вона».

Фото з сайту МЗС України.