До його програми ввійшли: парад вишиванок, екскурсія в музеї українського побуту «Довкілля», катання на «велоузварі», тематичні фотозони, видовищні козацькі змагання, ярмарок майстрів, вареничні майстер-класи, вечірній концерт із виступами танцювальних і вокальних колективів, вогняне шоу тощо. І, звичайно, для гостей зварили справжній козацький куліш.

Організували свято, зокрема, управління культури та туризму Донецької ОДА, працівники та громадські активісти Іллінівської сільської територіальної громади, підрядні організації та волонтери. Серед спонсорів яскравого дійства — БФ Бориса Колеснікова, Регіональний ландшафтний парк «Клебан-Бик» та інші.

«Вдячний усім гостям фестивалю за те, що провели цей день разом із нами, — зазначив голова Іллінівської територіальної громади Володимир Маринич. — Кожен, хто відвідав «Смолянський куліш-2021», отримав свою частку задоволення, набув позитивних емоцій та незабутніх вражень».

Нагадаємо, засновниками фестивалю «Смолянський куліш» у 2013 році стали жителі села Олександро-Калинового, що у Костянтинівському районі. Саме тут уже кілька років завзято відновлюють українські традиції та заохочують до цього всіх мешканців Донеччини. Щороку захід збирає дедалі більше відвідувачів, які приїжджають зі всієї області.